Insecon mukana Ketjutonttu -kampanjassa

17.08.2023 00:00

Insecon Oy oli mukana kevään ja kesän 2023 aikana järjestetyssä Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen Ketjutonttu -kampanjassa.

 

Ohessa ote kampanjasivuilta:

"Ketjutonttu parantaa toimitusketjusi turvallisuutta
Ketjutonttu auttaa suomalaisia yrityksiä ja niiden toimittajia hallitsemaan toimitusketjuihin liittyviä kyberriskejä. Kampanjaan osallistuvien organisaatioiden toimittajat saavat maksuttoman, avoimiin tietolähteisiin perustuvan tietoturvan tarkastuksen. Tämän lisäksi toimittajat saavat apua korjausten tekemiseen.
Toimitusketjujen turvaaminen on tärkeä osa kokonaisturvallisuutta. Toimitusketjuhyökkäyksissä käytetään hyväksi organisaatioiden luottamusta toimittajiinsa. Hyökkäyksen reittinä voivat olla yhteistyökumppanit, palveluntarjoajat, ohjelmistot tai laitteet.
Ketjutontun tavoite on auttaa mahdollisimman monta yritystä nopeasti. Avoimiin tietolähteisiin perustuvan lähestymistavan ansiosta tarkastus voidaan suorittaa suurellekin määrälle toimittajia ilman erillistä sopimista. Avunanto puolestaan keskittyy niihin toimittajiin, joilta tietoturvaongelmia löytyi. Tarkastetut toimittajat ovat ottaneet tulokset ja korjausavun vastaan positiivisesti ja toimitusketjujen kyberturvallisuus on parantunut konkreettisella tavalla."

Tällä hetkellä kaikki näyttää meillä olleen hyvällä mallilla, mutta tietoturvahan on asia, josta pitää pitää koko ajan huolta. Kiitämme Badrapin porukkaa tuesta kampanjan aikana.